+(31) 6 39 08 32 55
Chiptuning op maat
Uw auto laten chiptunen? Kies voor een maatwerk HP Chiptuning of Eco-chiptuning. Ontwikkeld en getest op onze 4WD testbank!
Home Chiptuning op maat

Maatwerk chiptuning dankzij professionele engineers

HP Tuning Nederland levert daadwerkelijk kwaliteit en merkbaar verschil welke tot stand komt tot een maatwerk product. Software optimalisatie van HP Tuning leidt tot meer pit, souplesse en trekkracht voor uw voertuig. De rijervaring die u zult beleven na een chiptuning van HP Tuning zorgt voor een totaal andere belevenis en prettigere rijgedrag van op de weg. Onze software is toepasbaar voor alle benzine- en dieselvoertuigen. Daarnaast bieden wij maatwerk oplossingen en is onze software veilig toepasbaar voor vrijwel alle automerken. 

Wat houdt chiptuning op maat in?

Chiptuning is het softwarematig opvoeren van het motormanagemantsysteem (ECU) en prestatieverbeteringen aanbrengen van moderne automotoren.

Hoe gaat het in zijn werking?

Chiptuning op maat houdt in dat de elke motor individueel opnieuw wordt afgesteld om beter te presteren in vermogen. In elke auto bevindt zich tegenwoordig een computer (ECU). Deze computer stuurt de motor aan en wordt het motormanagement of de ECU (Electronic Control Unit) genoemd. 

Het motormanagement is het brein van de motor en regelt de functionaliteit van de motor gepaard met verschillende parameters, waaronder de turbodruk, de gaspedaalstand en inspuithoeveelheid. Omdat HP Tuning betere software-aanpassingen aanbiedt, kan de werking en afstelling van de motor efficiënter en sterker resulteren.

Chiptuning betekend vaak ook dat er vermogenswinsten tot wel 40% en brandstofbesparingen tot wel 15% gerealiseerd kunnen worden. 

Wat houdt chiptuning op maat in?

Waarom maatwerk chiptuning?

Er zijn velen factoren welke belang hebben bij het uitvoeren van de optimalisatie waarbij een auto met een km-stand van 10.000km anders getuned kan worden dan een auto met een km-stand 100.000 km.

Waarom maatwerk chiptuning?

Benzine

Bij benzine voertuigen moet er vooral rekening gehouden worden met de slijtage aan bougies, bobines, luchtmassameter, zuigerveren, de turbo, distributieriem of distributieketting en nog vele andere componenten. Het is dan ook in zekere zin belangrijk om de servicebeurten volledig uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. 

Wij beschikken over velen apparatuur welke ons indicatief kan aangeven wat het extra vermogen nog mag zijn voordat de tuning wordt uitgevoerd, dit wordt ook wel data loggen genoemd.

Diesel

Bij een dieselvoertuig moet er rekening gehouden worden met de slijtage van de verstuivers, turbo, roetfilter (DPF) en vervuiling van de EGR-klep. 

Wij kunnen dit in ieder geval wel uitlezen en hierop een conclusie trekken over het extra vermogen wat we hierbij kunnen toevoegen.

Problemen met uw roetfilter, EGR-klep, NOX-sensor of adblue-systeem?

De problemen van een roetfilter, EGR-klep of AdBlue kunnen vaak tot negatieve gevolgen leiden zoals storingen of vermogensverlies. Wij bieden u genoeg oplossingen aan om dit te verhelpen. Zie onze websites hierover onderaan.

Lees meer op Adblue Probleem Lees meer op Roetfilter Probleem

Chiptuning methodes

De ECU valt meestal via OBD te tunen, dat houdt in dat de boardcomputer vaak niet los gehaald hoeft te worden. Toch zijn er bepaalde type ECU’s welke wel gedemonteerd moeten worden om de chiptuning te realisseren. Dit heeft immers geen gevolgen voor beschadigingen aan uw auto of boardcomputer. Hieronder vindt u op de pagina uitleg over de methoden van chiptuning. 

Chiptuning Methoden

Software ontwikkeling met betrekking tot chiptuning

Gegarandeerd succesvolle resultaten

In Nederland zijn er maar een beperkt aantal chiptuners die daadwerkelijk de tuning zelf in handen hebben. Wij garanderen u dat wij één daarvan zijn. Onze engineers zijn geschoold en gecertificeerd om dit werk te kunnen verrichten zonder enige problemen op te leveren aan uw motor. Hierdoor bent u verzekerd van veilige en betrouwbare software welke toegepast wordt in uw auto. HP Tuning weet keer op keer het uiterste uit uw motor te halen waar garantie op professionele software bovenop staat.

meer over software ontwikkeling

Software ontwikkeling met betrekking tot chiptuning

Voordelen van chiptuning

HP Tuning staat garant voor het leveren van een hoogstaand kwalitatief, veilig en betrouwbaar product. Het is daarmee vanzelfsprekend dat HP Tuning uitstekende garanties geeft op al haar geleverde producten. Alle producten van HP Tuning worden uitvoerig getest en bevinden zich altijd binnen de veiligheidsmarges van het belastingsniveau van de motor

  • Snellere gasrespons
  • Meer vermogen en koppel
  • Duurzaamheid in brandstof
  • APK-normen blijven behouden
  • Betere rijprestaties